Prikkelbare darmklachten worden allereerst bekeken vanuit de functie van de darm en dus vanuit de binnenkant. Letten op hetgeen we eten en drinken is dan ook een logisch begin voor de aanpak van de klachten. Toch blijven klachten nogal eens terugkeren of onveranderd aanwezig. Hier kan de (spier-)spanning van de darm een rol in spelen. […]

26 februari 2020

Op 1 mei jl. kregen Paul en ik de sleutel van onze nieuwe praktijkruimten in het nieuwe “Gezondheidscentrum Leidse Hout” vlak naast het hertenkamp in De Leidse Hout, tegenover het Alrijne ziekenhuis.

17 juni 2019
afbeelding bij blog

Ondanks dat we ons hele leven al poepen, staan we er wellicht niet bij stil dat dit een bijzondere gebeurtenis is, welke ook aandacht nodig heeft. Niet iedereen is zich ervan bewust hoe het poepproces zou moeten verlopen. Bij een bezoek aan een osteopaat zul je hier mogelijk toch even bij stil staan.

18 juni 2018
afbeelding bij blog

Klachten die u zelf niet kunt plaatsen, daarmee gaat u naar de arts voor opheldering. Helaas kom ik steeds vaker mensen tegen bij mij in de praktijk waarvan de klachten niet verklaard kunnen worden. Door een osteopathische behandeling en wat thuisoefeningen verdwijnt dat nare gevoel.

16 juni 2018
afbeelding bij blog

Heb je last van pijn of tintelingen in je duim, vingers of handpalm? Heb je het gevoel dat je minder kracht hebt in de hand. Dan heb je wellicht last van het zogenaamde Carpaaltunnelsyndroom (CTS).

13 juni 2018