Veelgestelde vragen
Wordt osteopathie vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Osteopathie wordt veelal geheel, of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Aangezien het een vergoeding vanuit het aanvullende zorgverzekeringspakket betreft, betaal je hierover niet het verplichte eigen risico. Daarnaast moet de osteopaat gediplomeerd zijn en te zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister (N.O.F.).
Is osteopathie een erkend beroep in de gezondheidszorg?
Ja, osteopathie is een erkend beroep in de gezondheidszorg. Een osteopaat staat geregistreerd in het kwaliteitsregister, mits hij de opleiding tot osteopaat heeft voltooid.
Kunnen klachten na een behandeling osteopathie toenemen?
De klachten kunnen na een behandeling toenemen, dit is voornamelijk bij langbestaande klachten. De beweeglijkheid van het weefsel wordt gestimuleerd gedurende de behandeling, dit kan er toe leiden dat de klachten geactualiseerd worden, waarna het lichaam op zoek gaat naar een nieuwe balans en herstel. De toename van klachten zijn vaak tijdelijk en van korte duur, waarna je in de meeste gevallen verbetering ziet.
Is osteopathie een vervanging voor de behandelingen van mijn huisarts of specialist?
Nee, osteopathie is geen vervanging voor de behandeling van je huisarts of specialist. Osteopathie is een complementaire geneeskunde, dit wil zeggen dat osteopathie aanvullende zorg kan bieden naast je andere medische behandelingen.
Is een behandeling osteopathie buiten reguliere werktijden mogelijk?
Ja, bij Osteopathie Wetselaar is ook een behandeling osteopathie buiten reguliere werktijden mogelijk. Klik hier om de werktijden te zien. Kan je niet op deze dagen en tijden, neem dan gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.
Moet ik iets meenemen naar de behandeling?
Voor de eerste behandeling vragen we je een geldig legitimatiebewijs mee te nemen (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) en een zorgverzekeringspas. Deze hebben wij nodig om een rekening uit te kunnen schrijven voor je zorgverzekeraar. Voor de behandeling zelf is het prettig als je een grote handdoek bij je hebt.
Kan osteopathie naast andere (para-)medische behandelingen plaats vinden?
Ja, dat kan. Wij adviseren je alleen om dit niet te doen, althans altijd in overleg te doen met de osteopaat. Het is beter om voor je specifieke klacht gedurende de osteopathische behandeling geen andere behandelingen plaats te laten vinden. Als je meerdere therapieën tegelijkertijd toepast, kan de effectiviteit van de osteopathische behandeling moeilijk of niet te bepalen zijn.
Voor welke klachten kan osteopathie uitkomst bieden?
Osteopathie kan leiden tot verbetering of verdwijnen van veel verschillende lichamelijke klachten. Een overzicht hiervan kan je vinden door op de volgende link te klikken. Deze lijst is niet volledig, mocht je klacht er niet tussen staan twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.
Wat is het verschil tussen osteopathie en andere manuele therapieën?
Er zijn vele vormen van manuele therapie. Wat osteopathie uniek maakt is zijn holistische visie op het menselijk lichaam. Hierbij wordt uitgegaan dat alles in het lichaam met elkaar verbonden is en effect op elkaar kan uitoefenen. Daarom kijkt een osteopaat veelal ook naar andere lichaamsdelen dan alleen het deel waar u klachten ervaart.
Waarom kiezen voor osteopathie?
Soms zijn klachten niet direct verklaarbaar vanuit het regulier medische werkveld. Osteopathie kan hier soms uitkomst bieden door niet specifiek te kijken naar het lichaamsdeel waar de klacht zich uit, maar naar het geheel van het lichamelijk functioneren. Ook voor onbegrepen pijnklachten waar je “mee moet leren leven”, kan osteopathie voor minder pijn en klachten zorgen.
Wat maakt osteopatie Wetselaar Leiden uniek?
Zijn persoonlijk drive en interesse, maar ook zijn passie voor zijn werk en de drive om mensen te helpen, maakt Paul Wetselaar tot een enthousiaste, maar ook serieuze osteopaat. Hij heeft de afgelopen jaren waarin hij werkzaam was als fysiotherapeut vele contacten opgedaan en diverse samenwerkingsverbanden met zowel collega’s uit het osteopathische werkveld, maar ook samenwerkingsverbanden met andere disciplines zoals manuele therapie van der Bijl, logopedie, fysiotherapie, huisartsen, diëtetiek etc. in Leiden en omgeving.